HİZMETLERİMİZ

|HİZMETLERİMİZ
HİZMETLERİMİZ 2016-12-19T09:31:51+02:00

İŞİTME CİHAZLARI TAMİRİ

Olası Problem ve Çözüm Önerileri

İşitme cihazınızı servise götürmeden ortaya çıkabilecek problemlere ve çözüm önerilerine bir göz atmak işe yarayacaktır. Burada belirtilmeyen bir sorunla karşılaşırsanız işitme merkezine danışmanızda fayda vardır. İşitme cihazları gelişmiş elektronik aygıtlar olduğundan kendiniz hiçbir zaman tamir etmeye kalkışmayınız. Buna teşebbüs ederseniz ilave hasar, arıza oluşabilir ve cihaz her halükarda garanti kapsamından çıkar.

Sebep Olası Çözüm (ler)
İşitme cihazı kapalı İşitme cihazını açın (on/off)
Pili ters takılı Pilin kutupları doğru halde takılmalıdır
Pili bitmiş olabilir Pili değiştiriniz
Mikrofon koruyucu tıkalıdır İşitme merkezine danışınız
Kalıp, tüp veya dome (prob) kulak kiri ile tıkanmıştır Kalıbı ve dome (prob) üstünü temizleyiniz. Tüp içi kiri temizlemek için temizleme iğnesi kullanınız. İşitme merkezine danışınız.
İşitme cihazı hasar gördü İşitme merkezine danışınız
Sebep Olası Çözüm (ler)
Ses seviyesi çok kısık ayarlanmış olabilir Sesi yükseltin. Ayar düğmesi yoksa veya problem sürüyorsa işitme merkezine danışınız.
Pil zayıflamıştır Pili değiştiriniz
İşitme cihazının kalıbı, tüpü doğru yerleşmemiştir Çıkarıp dikkatlice yedin takınız
Kalıp, tüp veya dome (prob) kulak kiri ile tıkanmıştır Kalıbı ve dome (prob) üstünü temizleyiniz. Tüp içi kiri temizlemek için temizleme iğnesi kullanınız. İşitme merkezine danışınız.
Mikrofon koruyucu tıkalıdır İşitme merkezine danışınız
İşitme kaybınız değişmiştir İşitme merkezine danışınız
Sebep Olası Çözüm (ler)
El yada giysi kulağa yakındır Elinizi yada giysinizi kulağınızdan uzaklaştırınız
İşitme cihazının kalıbı, tüpü doğru yerleşmemiştir Çıkarıp dikkatlice yeniden takınız
 Kalıp, tüp veya dome (prob) kulak kiri ile tıkanmıştır Kalıbı ve dome (prob) üstünü temizleyiniz. Tüp içi kiri temizlemek için temizleme iğnesi kullanınız. İşitme merkezine danışınız.
Kalıp, tüp yıpranmıştır. İşitme merkezine danışınız
Pil zayıflamıştır Pili değiştiriniz
Mikrofon koruyucu tıkalıdır İşitme merkezine danışınız
Sebep Olası Çözüm (ler)
Pil zayıflamıştır Pili değiştiriniz
Kalıp, tüp yıpranmıştır İşitme merkezine danışınız
İşitme cihazı hasar görmüştür İşitme merkezine danışınız
Sebep Olası Çözüm (ler)
Pil zayıflamıştır Pili değiştiriniz
Pil kontakları oksitlenmiştir İşitme merkezine danışınız
Sebep Olası Çözüm (ler)
Pil zayıflamıştır Pili değiştiriniz
Sebep Olası Çözüm (ler)
İşitme cihazının kalıbı, tüpü doğru yerleşmemiştir Çıkarıp dikkatlice yeniden takınız
Kalıp, tüp uygulaması zayıflamıştır İşitme merkezine danışınız
Sebep Olası Çözüm (ler)
İşitme cihazının ayara ihtiyacı vardır İşitme merkezine danışınız
Telefonun konumu yanlıştır Telefon ahizesini kulağınızın etrafında hareket ettirerek daha net sinyal arayın

Yukarıda Belirttiğimiz Çözüm Yollarına Rağmen Cihazınız Hala Çalışmıyor İse Profesyonel Ekibimize Başvurabilirsiniz. İşitme Cihazlarınızın Yedek Parçaları Konusunda Teknik Servisimizden Destek Alabilirsiniz.

İŞİTME CİHAZI KALIP

Kendi işitme kaybınıza göre seçilen ve ayarları yapılan, sesin kulağa en iyi şekilde iletilmesi için en önemli etken doğru yapılmış, size özel hazırlanmış kulak kalıbıdır. İzmir ve Muğla/Fethiye’de hastalarımızın kulak kalıplarını bünyemizden en hızlı, sizlere uygun, istediğiniz zevkte ve renkte üretimimiz bulunmaktadır.

TIKAÇ

Kulak zarınız mı delik? Fazla gürültü sizi mutsuz mu ediyor? Kulağınıza su kaçması sizi çok mu rahatsız ediyor? O zaman kendi kulak ölçünüze uygun suyu %80 – %90 oranında kesen tıkaçlarımıza bakmak için merkezlerimize bekleriz.

KALIP TEMİZLİĞİ

Özel kulak kalıbınızı gerek seslerin iyi duyulması açısından, gerekse hijyen açısından daima temiz tutmanız gerekmekte. Kalıbınızın hortumu sararıp sertleştikçe değiştirin. Kalıp temizliği için gerekli malzeme ve ekipmanları merkezimizden temin edebilirsiniz. Kalıplarınızın 6 ay ile 1 sene arasında değiştirilmesi gerekir.

KALIP İLE İLGİLİ GÖRSELLER

İŞİTME CİHAZLARI BAKIM

KULAK ARKASI (BTE) CİHAZINIZIN DOĞRU BAKIM ve  TEMİZLİĞİ

Kulak kalıbı ve işitme cihazı, her gün nemli bir temizle bezi ile temizlenmelidir. Cihazı temizlerken kulak kalıbının deliğini kontrol edin. Delik hiçbir şekilde kapanmamalıdır, aksi halde işitme cihazı ile kulak arasındaki ses iletimi bozulacaktır. Kulak kalıbını haftada en az bir kez iyice temizleyin.

Aşağıdaki durumlarda işitme uzmanınıza başvurun:

  • Kulak kalıbını yerine yerleştirmenize rağmen rahatsızlık veya acı hissediyorsanız
  • Kulak kiri birikintileri kulak kalıbının deliğinden temizlenemiyorsa
  • Ses hortumu sarımsı bir renk almış veya kırılgan bir hale gelmişse
  • Ötme sesi nedeniyle artık işitme cihazınızdan istenen ses seviyesi elde edilemiyors

İşitme cihazı kesinlikle sıvılarla temas etmemelidir!
Cihazı temizlemeden önce, kulak kalıbını daima işitme cihazından çıkartın. Kulak kalıbını işitme cihazına yeniden bağlarken tamamen kuru olduğundan emin olun. Hortumu kurutmanın en iyi yolu, hava üfleyici veya sıkıştırılmış hava püskürtme spreyi kullanmaktır. Sağ kulak kalıbını sağ işitme cihazına (kırmızı işaret), sol kulak kalıbını son işitme cihazına (mavi işaret) bağlandığından emin olun.

Kulak kalıbının açısının, bağlandığı işitme cihazının açısına denk gelmesi gereklidir.
Doğru
Yanlış

HARİCİ ALICI İÇEREN (CRT) KULAK ARKASI CİHAZINIZIN DOĞRU BAKIMI VE TEMİZLİĞİ

İşitme cihazı ve harici alıcı (hoparlör) kesinlikle suya temas etmemelidir!

  • İşitme cihazınızı dome olarak kullanıyorsanız, dome’un dört haftada bir değiştirilmesi gereklidir.
  • Dome ve harici alıcının her gün nemli biz bezle temizlenmesi çok önemlidir.
  • İşitme uzmanınızın sizinle paylaştığı işitme cihazları için başlangıç bilgilerinden de hatırlayacağınız gibi ,harici alıcıda bulunan serumen koruma filtresi,yaklaşık dört ila sekiz hafta arasında değiştirilmelidir; serumen koruması gözle görülebilir bir şekilde kirli veya tamamen kapalı ise ses daha derinden veya daha düşük seviyede iletilecektir.

İşitme cihazınızda özel yapım bir kulak kalıbı bulunuyorsa, bunun önceki bölümünde anlatıldığı şekilde temizlenmesi gereklidir. Temizlik işleminden sonra ,kulak kalıbı hava üfleyici veya sıkıştırılmış hava püskürtme spreyi kullanarak temizleyin.

Bu işlem yalnızca yüzey temizliği için geçerlidir. Kulak kalıbının ultrasonik banyoda detaylı temizliği için lütfen düzenli aralıklarla işitme cihazınızı ziyaret edin.

İNCE SES HORTUMU (SlimTube) İÇEREN KULAK ARKASI CİHAZINIZIN DOĞRU BAKIMI VE TEMİZLİĞİ

İşitme cihazı kesinlikle suya temas etmemelidir!

Ses  hortumunu temizlemeden önce işitme cihazınızdan çıkartın. Bu işlemi doğru yapabilmek için, lütfen işitme cihazınızın kullanım talimatların başvurun. Dome, ses hortumu üzerindeki yerinde durabilir.

Ses  hortumunu temizledikten sonra , tamamen kuru olduğundan ve içinde sıvı kalmadığından emin olun. Ses hortumunu hava üfleyici veya sıkıştırılmış hava püskürtme spreyi kullanarak iyice kurutun.

Lütfen ses hortumunun doğru işitme cihazına takıldığından emin olun. Ses hortumunun üzerindeki renkli işaret ile cihazınız üzerindeki renkli işareti eşleştirmeniz yeterlidir.

  • Sağ  taraf kırmızı renkli ‘R’ harfiyle işaretlenmiştir.
  • Sol taraf mavi renkli ‘L’ harfiyle işaretlenmiştir.

Dome, her dört haftada bir değiştirilmelidir.

İşitme cihazınızda özel yapım bir kulak kalıbı bulunuyorsa, daha önce anlattığı şekilde temizlenmesi gereklidir.temizlik işleminden sonra ,kulak kalıbı hava üfleyici veya sıkıştırılmış hava püskürtme spreyi kullanarak kurutun.

KULAK İÇİ (ITE) CİHAZINIZIN DOĞRU BAKIMI VE TEMİZLİĞİ

  • Su ve çözücüler elektronik bileşenlere zarar verebilir. İşitme cihazlarını çıkarttıktan sonra , cihazları temizlik işlemi için özel tasarlanmış bir temizleme beziyle temizleyin.
  • Özel bir fırça yardımıyla, işitme cihazlarınız üzerinde ki  kulak kiri birikintilerini her gün temizleyin. Kulak kiri veya toz zerreciklerinin işitme cihazlarının içine girmesini engellemek için işitme cihazlarını daima üstten aşağı doğru silerek temizleyin.
  • İşitme cihazının ses gücü azalırsa serumen filtresi tıkanmış olabilir. Serumen filtresini değiştirin veya işitme uzmanınıza başvurun.

İşitme cihazlarını kullanırken aşağıdaki noktalara dikkat edilmelidir
Elektronik aksamlar doğrudan shell’in içine yerleştirilmiştir. Cihazlar bu nedenle kulak kiri ,nem veya kir nedeniyle yüksek hasa riskine maruz kalabilirler.İşitme uzmanınız, işitme cihazlarınızın temizliği konusunda  detaylı bilgi verebilir ve özel temizleme ve kurutma setleri tavsiye edilir.

İŞİTME CİHAZLARINI KURUTMA

İşitme cihazınız son derece hassas mikroelektronik  parçalar içermektedir. Bu minyatür bileşenler neme maruz kaldığında bozulabilir.

Sıcak ve soğuk ortam koşullarının neden olduğu ter veya su yoğuşması şeklinde ortaya çıkan nem ,  işitme cihazını etkilerve hassas elektronik aksamların bozulmasına ve paslanmasına neden olabilir.

İşitme cihazınızın işlevselliğini korumak ve kullanım ömrünü uzatmak için,  bir kurutma prosedürü uygulamak önemlidir.

İşitme sisteminiz haftada en az bir kez kurutulmalıdır. İşitme sisteminizin şiddetli neme maruz kalması halinde en iyi yöntem işitme cihazlarınızın günde bir kez kurutulmasıdır. İşitme sisteminizi kurutmaya yönelik çeşitli seçenekler arasından tercihinizi yapabilirsiniz.

İşitme uzmanınız size memnuniyetle bu konular hakkında bilgi verecektir.

İŞİTME CİHAZLARINI STERİLİZE ETME

Rüzgar ve vücut sıvılarıyla taşınan virüsler, bakteriler, mayalar,mantarlar ve küfler,günlük hayatımızda devamlı karşılaştığımız mikroorganizmalardır. Kimi mikroorganizmalar yararlıyken, diğerleri patojendir.

İşitme cihazınızı her gün kullanmanız nedeniyle belirli bir enfeksiyon riskiyle karşı karşıya bulunmaktasınız. Enfeksiyon riskinden korunmak için kullanabileceğiniz çeşitli bakım ürünleri enfeksiyona karşı etki n koruyucudur. Bu dezenfekte edici sıvılar artık su bazlı ve uzun süreli aktif olarak üretilmekte ve işitme sisteminizi 5 güne kadar mikrobiyal kontaminasyona  karşı etkili bir biçimde korumaktadır.

Diğer bir yeni sterilizasyon seçeneği ise UVC ışığıdır.
Ultraviyole ışınları, doğal gün ışığı tayfının bir parçasını oluşturur. 255.7nm’den başlayan dalga boyu aralığında ,  baterileri,  virüsleri, mayaları ve küfleri yok eder. Böylelikle hava ve yüzeyler temizlenir ve mikroorganizmaların  gelişimi etkili bir şekilde durdurulmuş olur. UVC ışığı ile sterilizasyon da , dirençli mikropların neden olduğu enfeksiyonları azaltmak amacıyla günümüzde hastanelerde kullanılan bir yöntemdir.

Bu yöntem , işitme cihazlarının bakımı ve temizliği için kullanılmaktadır. İşitme sisteminizi UVC ışığı ile sterilizasyonu , virüsler ve bakterilere karşı olabilecek en iyi korumayı sunar. Sıvı veya kimyasal katkı maddelerine gerek yoktur.

İşitme uzmanınız site bu konu hakkında memnuniyetle bilgi verecektir.

İŞİTME CİHAZLARI PİLLERİ

1- Kullanım ve Bakımda Uyulması Gereken Kurallar

Sadece işitme cihazları için kullanılan pilleri kapsamaktadır.

Şekil 1

Yeni pil üzerindeki koruyucu folyoyu çıkartın (Şekil 1).
Pili etkinleştirmek için yerleştirmeden önce 1-2 dakika bekleyin.

Şekil 2
Şekil 3

Cihazınızda bulunan pil bölmesini yavaş ve dikkatli bir şekilde açın ve kapatın. Pil üzerinde + simgesini görecek şekilde pili takın (Kulak arkası cihazlar Şekil 2 / Kulak içi cihazlar Şekil 3).

Pil bölmesini kapatırken direnç hissediyorsanız, pilin doğru bir şekilde veya yönde takıldığından emin olun. Pil yanlış yöne takılırsa cihaz çalışmaz ve pil bölmesi hasar görebilir.

2- Muhafaza Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar

  • Cihazınızı uzun bir süre kullanmayacaksanız, pilleri çıkartın.
  • Pilleri, normal oda sıcaklığında saklayın. Sıcak ve nemli yerlerde saklamak pillerin ömrünü kısaltır.
  • Pilleri, kullanmadığınızda kuru bir kutu içerisinde saklayın. Piller cepte taşınmamalıdır. Bozuk para gibi metal objeler pillere kısa devre yaptırabilir.
  • Pillerin buzdolabında saklanması önerilmez.
  • Bozulan pilleri, bebek ve çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklayın.

3- Kullanım Hatalarına İlişkin Bilgiler

  • Piller yutulması durumunda zehirleyebilir! Çocukların, zihinsel engelli kişilerin veya evcil hayvanların erişemeyeceği yerlerde muhafaza edin. Pillerin yutulması durumunda hemen doktorunuza başvurun.
  • Her zaman yeni piller kullanın; sızıntı yapmış, oksitlenmiş, son kullanım tarihi geçmiş pilleri kesinlikle kullanmayın.
  • Pilin sızdırması durumunda, cilt tahrişini önlemek için hemen yeni bir pil takın.
  • Her zaman yanınızda yedek pil bulundurmanızı öneririz.

4- Özellikleri İle İlgili Tanıtıcı ve Temel Bilgiler

Günümüzün çinko hava pilleri, arkasındaki koruyucu folyo çıkarıldığında ve pil aktive olduğunda çalışır. Koruyucu folyo pilin tazeliğinin ve uzun raf ömrünün garantisidir. Folyo bir kez çıkartıldığında, pildeki kimyasal reaksiyonu düzenlemek için dışarıdaki hava, pilin eksi (katot) ucundaki küçük hava deliklerinde içeri girer. Oksijen, çinko oksit üretmek üzere pilin içerisindeki çinko ile birlikte reaksiyona girer.

1- Negatif Kutup
2- Gromet
3- Anot (Çinko Tozu)
4- Elektrolit
5- Hava Katodu
6- Hava Giriş Kapağı
7- Hava Difüzyon Aralığı
8- Pozitif Kutup
9- Etiket

Pil standartları üreticiden üreticiye değişmekle birlikte piller standart standart boyutlarda tedarik edilir: 10, 13, 312, 675. Pilin boyutunu tespit etmek için, çoğu üretici çinko koruyucu hava folyosu ve paketlemede yandaki standart renkleri kullanmaktadır.

5- Pillerin Kullanım Süresi

Pil ömrü, işitme cihazının kullanım süresi kadar, işitme cihazının tipi ve amplifikasyonu tarafından da belirlenir. İşitme uzmanınız size pil ömrünün ne kadar olabileceğini tahmini olarak söyleyecektir. Büyük piller çinko için daha fazla alana sahip olduğundan, ömürleri daha uzundur.

Pillerin son kullanım tarihi ambalaj üzerinde belirtilmiştir.

FETHİYE/MUĞLA ŞUBESİ

Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Caddesi No:90/1 Fethiye/MUĞLA
Telefon: +90 252 614 1854
Fax: +90 252 614 1854
Email: bilgi@adaisitme.com.tr
Web: www.adaisitme.com.tr

HATAY/İZMİR ŞUBESİ

Çankaya Mahallesi İnönü Caddesi Öziş Apt. No:316/B Hatay/İZMİR
Telefon: +90 0232 231 4100
Fax: +90 0232 231 4100
Email: bilgi@adaisitme.com.tr
Web: www.adaisitme.com.tr

ALSANCAK/İZMİR ŞUBESİ

Mimar Sinan Mahallesi Şair Eşref Bulvarı Kemahlıoğlu Apt. No:94/C Alsancak/İZMİR
Telefon: +90 0232 465 1535
Fax: +90 0232 465 1535
Email: bilgi@adaisitme.com.tr
Web: www.adaisitme.com.tr